Partener – Cheia 26
Fiintele umane au nevoie de hrana pentru a supravietui. De aceea si in societatea moderna cei care controleaza rezervele de hrana detin puterea.
La inceputurile existentei, oamenii isi procurau hrana vanand sau culegand roadele pamantului pentru a-si asigura supravietuirea. Ulterior, omul a inteles ca stabilirea intr-o comunitate si cultivarea pamantului ii creste bunastarea si sansele supravietuire.
Odata cu colectivitatile au aparut si ierarhiile unde puterea era distribuita in functie de anumite criterii (aptitudini, utilitate) .
Astfel oamenii au inceput sa nu mai fie egali.
Modelul ierarhic continua si in timpurile moderne iar criteriile “supreme” de diferentiere in general, sunt banii si averea.
In ierarhie, una din trasaturile de baza este dominanta.
Ea este alimentata de frica de supravietuire si impinge oamenii sa se ridice individual sau cel mult alaturi de familiile lor, in timp ce ii apasa pe ceilalti in jos.
Responsabilitatea nu este insa decat la suprafata a celor dominatori (miliardarii planetei, multinationale, guverne etc..) pentru ca in profunzime se afla frica genetica ancestrala de a nu avea suficient si a nu putea supravietui. Mobilizat de aceasta frica si incercand sa gaseasca o solutie, creierul uman a construit in mii de ani societatea moderna ierarhica.
Nivelul superior spre care se va indrepta insa ierarhia este heterarhia.
In heterarhie, puterea, resursele si responsabilitatea este impartita intre toti participantii.
O astfel de functionare bazata pe bunavointa reciproca.genereaza un flux mai inalt de energie in tot sistemul (organizatia) care reverbereaza si inspre exterior inspre alte sisteme sincronizandu-le intr-o functionare unitara inspre o directie comuna sincrona cu universul.
Deoarece cheia 45 face parte din Inelul Prosperitatii aflam astfel o reteta simpla prin care functionarea heterarhica poate aduce bunastarea tuturor indivizilor implicati.
In prezent afacerile tind sa dezbine familia dar in viitor modelul heterarhic va pune prioritiza sprijinirea familiei.
La nivelul cel mai inalt de functionare al cheii apare conceptul de comuniune.
Astfel un exemplu de comuniune cu putere de simbol mare este cel al Lui Christos care imparte painea si vinul. Painea ar putea reprezenta banii iar vinul ar fi unificarea tuturor fiintelor la nivelul adn-ului din sange.
Aceasta unificare prin impartirea painii si a vinului poate duce la o functionare in frecvente inalte a tuturor.
La nivelul de functionare in comuniune oamenii incep sa vada functionarea perfecta a universului ca o singura constiinta organizata in diverse ramuri fractale interconectate si interdependente.
Ca si in exemplul cu comuniunea cu Christos in cina cea de taina in care exista doisprezece apostoli alaturi de el ca si constiinta fractal central, la fel si la nivelul omenirii exista multitple familii fractale, organizate in jurul unor constiinte centrale cu trasaturile necesare de sacrificiu si bunavointa care la randul lor sunt organizate in alte familii pe o treapta mai sus si tot asa pana la unitatea absoluta.
Fiecare dintre noi avem un loc intr-o astfel de organizare si evolutia pe aceste trepte este descrisa in sase etape sau initieri planetare (cheia 22).