Cheia 48 – Miracolul incertitudinii

Umbra cheii este inadecvarea.

Nu exista loc mai intunecat decat cel al umbrei 48 reprezentat niciunde in interiorul ADN-ului nostru. Aceasta umbra ne creeaza senzatia ca suntem in mod inerent, nepotriviti, inadecvati.

Deoarece face parte din Inelul Materiei, cheia 48 guverneaza unul din ciclurile de dezvoltare din copilarie.

Acesta este al doilea ciclu, de la varsta de 7 la varsta de 14 ani si are legatura cu dezvoltarea emotionala.

Pe masura ce ne incarnam in corpul emotional in timpul pubertatii, conditionarea parintilor si a societatii ne trimite mesaje foarte derutante si contradictorii despre cum sa ne abordam propriile emotii si sexualitatea.

Majoritatea oamenilor stiu foarte putin despre cat este de importanta aceasta etapa pentru tineri si de aceea ei sunt lasati in majoritatea cazurilor sa se descurce singuri.

Rezultatul este ca foarte putini ies nevatamati, creandu-se astfel, adevarate generatii de analfabeti emotionali.

Daca nu stim sa ne asumam si sa abordam starile emotionale cu calm, integritate si claritate, nu ne maturizam cu adevarat niciodata, ramanand la un anumit nivel, copii.

Frecventa umbrei genereaza la nivel celular o puternica incertitudine referitoare la viitor si la propria noastra capacitate de a-i face fata.

Impreuna cu umbra cheii partenere – Umbra 21 a Controlului, umanitatea este programata sa incerce sa controleze fiecare aspect al vietii in fata incertitudinii.

Astfel, cream o falsa realitate a detaliilor, cronologiilor si sistemelor pentru a ne tine in siguranta.

In realitate insa, nici un sistem nu poate elimina frica profunda de inadecvare.

O alta manifestare si mai adanca si subtila a umbrei este manipularea fricii ca mod de a-i controla pe altii prin cunoastere.

Toate sistemele de cunoastere umane bazate pe logica promit visul sigurantei.

In realitate, de cele mai multe ori, creatorii acestor sisteme isi ascund prin intermediul lor, propria inadecvare sub masca sigurantei.

A 48-a umbra este asemanatoare unei fantani intunecate, fara fund.

Ea este frica primara de feminin si a fost pus in scena sub forma sa arhetipala a vanatoarelor de vrajitoare sau paranoia moderna a omenirii despre oameni in negru, zei, guverne, societati secrete care ne controleaza vietile.

Alte sisteme care ne promit siguranta sunt : religia, economia si educatia.

Niciunul dintre aceste sisteme insa nu ne poate face sa ne simtim in siguranta de vreme ce frica isi are radacini in structura ADN-ului nostru.

Al 48-lea dar este abilitatea.

Secretul depasirii nivelului de umbra este increderea.

Viata ne indeamna sa ne incredem in chiar frecventa umbrei, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne accesam fricile.

Accesand acest camp al fricii ne micsoram anxietatea mentala.

Frica nu dispare dar noi invatam incet, incet, sa nu ne mai temem de ea.

In loc sa incercam sa ne ascundem de intunericul din interiorul fantanii e ca si cand am cobori o galeata in ea, am ridica-o si ne-am uita apoi ce contine.

O sa constatam cu surprindere ca din fantana ies tot felul de solutii la tot felul de provocari din lumea ce ne inconjoara.

Vom fi suprinsi de cata lumina poate contine un loc atat de intunecat. Aceasta e esenta darului abilitatii.

Pe masura ce invatam sa avem incredere ca raspunsurile vor aparea la momentul potrivit in viata, sentimentele de frica si anxietate vor incepe treptat sa paleasca.

Indiferent ca teama proiectata este aceea de a fi singur, de a nu avea destui bani sau a nu avea destul timp, adanc in interiorul nostru se gaseste un rezervor de autosuficienta care poate mereu sa ne dea o solutie pentru frica noastra imaginata.

Aceste solutii se reveleaza cand ajungem la frica deschisi, fara reactie, vulnerabili si recunoscatori.

Starea de necunoastere a raspunsurilor si increderea ne conecteaza in marele camp de forta care se afla dincolo de constiinta obisnuita si conditionarile sale.

Acest camp de forta este de fapt tiparul vietii ca intreg care se manifesta prin darurile si talentele noastre naturale sub forma unor creativitati interioare.

Pe masura ce incepem sa avem incredere in viata si in rolul nostru in aceasta impletitura complexa a tiparului incepem sa ne dam seama ca suntem capabili de mult mai mult decat am visat vreodata.

Un aspect vital al darului abilitatii este puterea sa integratoare. Fantana noastra interioara exista doar pentru a-i servi pe ceilalti.

Servind intregul ne servim pe noi insine in cel mai inalt mod cu putinta.

Siddhi-ul cheii este intelepciunea.

Al 48-lea siddhi deschide vidul din interiorul nostru – starea primara a nestiintei.

Cunoasterea (corpul de cunostiinte) este ceva ce putem obtine din viata si din experiente.

Intelepciunea insa, vine mai degraba din necunoasterea care se afla deja in interiorul nostru.

Nu exista nimic mai intelept in intreaga omenire decat corpul fizic. Cand o fiinta umana descopera acest secret incepe sa acceseze sursa intelepciunii universale.

Prin ochii intelepciunii toata sfera experientelor umane poate fi redusa la simple senzatii fizice.

Trupului trebuie sa i se permita sa simta cum simte, sa gandeasca cum gandeste, sa se comporte cum se comporta.

Cand siddhi-ul rasare intr-un individ acel individ inceteaza sa existe si devine un aspect al intregului, functionand spontan si inocent.